Actueel

In Dialoog

In Dialoog 20-02-2016

Tentoonstelling
Zaterdag 20 februari t/m zondag 20 maart
Arthur Bernard - Paul Beckers - Willem van Scheijndel

Willem van Scheijndel is bekend geworden door zijn kleurrijke schilderijen met een sterk exotische inslag. Vanaf het eerste begin hebben zijn schilderijen een zekere mate van abstractie gekend waarin de ordening van structuren het won van een precieze weergave van de zichtbare vormen en werkelijkheid. Volgens Willem kan  schoonheid niet floreren in chaos en is zijn schilderkunst gebaseerd op een these van Albert Einstein, namelijk dat mysterie ‘het mooiste is wat een mens kan ervaren, want het mysterie is de basis van zowel de kunst als de wetenschap.
 
De Limburgse kunstenaar Paul Beckers verbeeldt de oertijd met zijn sculpturen. Zijn werk is robuust en sterk. De kunstenaar laat zich inspireren door de verre reizen die hij maakt naar de uithoeken van de wereld, waar de omgeving nog niet is aangetast door de mens. Dat geldt voor zijn schilderijen, waarin de mens afwezig is en waarin hoogstens sporen van menselijk handelen zichtbaar zijn. Zoals primitieve rotstekeningen, uitdrukkingen van mensen die duizenden jaren geleden leefden. Beckers verbeeldt de driedimensionale vormen hiervan in zijn sculpturen, zoals paarden en stieren. De houdingen symboliseren ruigheid en vrijheid. De huid van de beelden is letterlijk ruw. De kijker voelt zich oog in oog staan met iets wat oerkracht uitstraalt.
 
Arthur Bernard schildert in olie en acryl en gebruikt diverse materialen in combinatie hiermee. Zijn schilderijen zijn niet gemaakt direct in het bijzijn van het onderwerp, maar ze reflecteren zijn voorstellingsvermogen. Hij vergelijkt het wel met het maken van een foto tijdens een wandeling en dan voortdurend verdwalen en de weg weer terugvinden. De bewust open gelaten elementen in zijn werk bieden eenieder de mogelijkheid het op een eigen manier te interpreteren. We ontmoeten u graag op een van de dagen tijdens de looptijd van de tentoonstelling.

Terug naar overzicht